fbpx

vásárlás előtti átvizsgálás

Csörög a telefon…

Szeretnék vásárolni egy kis fogyasztású autót, sőt már ki is néztem egyet. Szükségem lenne a véleményetekre, hogy milyen állapotban van a kiválasztott autó, nehogy utólag derüljön ki, rengeteg pénzt dobtam ki feleslegesen. Szükségem lenne egy két jó tanácsra, mire érdemes ilyenkor figyelni nehogy átverjenek. Vállalnátok az átvizsgálását, mielőtt megveszem?

Vásárlás előtti állapotvizsgálattal nagyobb biztonságban lehetsz, ha autót szeretnél venni.

Kérd a kereskedőt, vagy az autó tulajdonosát járuljon hozzá, hogy a bizalmadba fogadott Hétvezér Autószervizbe hozza el az autót egy megbontás nélküli vizsgálatra. Mi szakértő szemmel vizsgáljuk át tüzetesen a kiválasztott majdani kedvencedet, de ne vedd meg, amíg a véleményünket nem hallod. Hidd el többször előfordult már, hogy az általunk elmondott hiányosságok megismerése után az eladó komoly összeget engedett az autó árából.

Mit fogunk megnézni a megvételre kiszemelt autón?

Karosszéria

A karosszéria állapotát szemrevételezéssel és műszeres festékvastagság méréssel. Ekkor derül ki sokszor, hogy sérült volt az autó, amit esetleg elfelejtettek közölni veled. A sérülés ténye önmagában még nem gond csak az, ha a javítás szakszerütlenül lett elvégezve. A több mint 27 éves, közel 19500 autó javítási tapasztalatával hidd el, könnyen rábukkanunk az árulkodó jelekre.

Mechanika

Mindenre kiterjedő általános átvizsgálás, ami az autóban található és nem szükséges vizsgálatához annak megbontása. Ide értjük az autó belsejében, motorterében és az alján található dolgokat. A fékberendezés, futómű, állapotát. Olajfolyások, folyadékok ellenőrzését, mosó, törlő berendezés működését, stb.

Lengéscsillapítók

A lengéscsillapítók műszeres vizsgálata és mérése. Tudod a F1-ben sem ér semmit az erő, ha nem tapadnak a kerekek megfelelően az úthoz. A kipörgés, kicsúszás, baleset elkerülhető! Hibás csillapító esetén nem elég 1 darabot cserélni, csak párban szabad a megfelelő biztonság érdekében. Tehát az esetlegesen hibás csillapító cseréltetése, dupla költséget jelenthet számodra. Jó ha tudod, hogy mit veszel.

Fékmérés

A fékberendezés, fékpadon történő műszeres vizsgálatát. A fékberendezés az egyik legköltségesebb része az esetleges javításnak így fontos tudnod, hogy valóban megfelelően működik-e. Sokszor jónak gondolt és érzett fékek megbuknak a műszeres vizsgálat alkalmával. Olyan ez, mintha műszaki vizsgán lenne az autó, biztonságot jelent számodra és utasaid részére.

Fékfolyadék műszeres elemzése

Idővel a fékfolyadék a levegőben lévő páratartalmat megköti, így erősebb fékezéskor felforrhat a fékfolyadék. Mivel a levegő – ellentétben a fékfolyadékkal – összenyomható, ez a pillanat tragikus következményeket okozhat. Hiába nyomod a fékpedált, az autó nem lassul, kockáztatva ezzel az utasok és az autód épségét.

Hibakód olvasás

Számítógépes diagnosztika során az autó komputerében tárolt hibákat ismerhetjük meg. Ez olyan, mint az agykurkász munkája, az is kiderül, amire nem is gondolnánk. Itt találhatóak a régen létezett meghibásodások nyomai. Sok esetben itt látjuk a valós kilométerét az autónak, ami néha eltérést mutat a kilométerórához viszonyítva. Persze, ha profik hekkelték a rendszert ez sajnos nem mindig mutatható ki, de annyit megér, hogy  tudjuk mi van odabent.

Autóvásárlás előtti teljes körű átvizsgálásra és motordiagnosztikára kerestem szervizt Debrecenben, hogy képet kapjak a választott gépjármű állapotáról, esetleges hibáiról, javítási költségeiről. Az elvárásaim magasak voltak, hiszen nagy részben egy ilyen vizsgálat eredménye dönti el, hogy megvesszük-e a kiszemelt autót, s meghatározza az elkövetkező pár hónapunkat-évünket, rossz döntés esetén pedig pénztárcánk súlyát… A keresés nem tartott sokáig, hiszen az igényes honlap, valamint a referenciák azonnal meggyőztek róla, hogy ez a hely megfelel az összes minőségbeli elvárásomnak. A szolgáltatás minden részletre kiterjedő, precíz és gyors volt, természetesen javítási árkalkulációval és pár tanáccsal fűszerezve. Nagyon elégedetten távoztunk, mindenkinek csak ajánlani tudom a Hétvezér Autószervizt!

Tóth Gábor

Mennyibe kerül ez a sok vizsgálat?

A feltárt hiányosságokról listát és a megszüntetésükre javítási árajánlatot készítünk! Ez által teljes kép kapható a megvásárolandó autóról és kiváló alkualap a vételár további tárgyalásához. Sokszor maga az eladó sincs tisztába azzal, milyen állapotban van az autója, így a valós értéktől eltérő árat határoz meg. A tájékoztatás után könnyebb egy mindenki számára kedvező vásárlási ár megtalálása.

Az elvégezett vásárlás előtti átvizsgálással nagyon komoly összeget spórolhatsz meg. Dönthetsz úgy is, hogy nem veszed meg az autót, hiszen nem éri meg számodra ennyi pénzt költeni rá. Sokkal könnyebb ilyenkor azt mondani köszönöm nem kérem, mint azután amikor már kifizetted, átírattad és a pénzedet elvitték. Ez nehéz helyzet. Sokat kell pereskedni, mire esetleg visszacsinálható az autó megvásárlása előtti állapot és a pénzed újra a zsebedben lesz. Több esetben tapasztaltuk, hogy köze nem volt az autó felszereltségének a meghirdetett állapothoz. (Ez elég kellemetlen tud lenni, amikor több száz kilométert utazik a vevő a kiszemelt autóért).

Ezt a műszeres méréseket is tartalmazó átvizsgálást kb. 1 óra alatt tudjuk elvégezni, 34.999 Forintért

Ennek az összegnek akár több tízszeresét is ráköltheted egy olyan autóra, amivel becsaptak. Honnan tudnád, hogy mit veszel? Megkérdezel esetleg egy a családtagot? Netalán egy hozzáértő barátot? Kiképzed magadat az interneten a sok „okos ember” tanácsaiból? Nekik biztosan nem drága bármilyen tanácsot adni.

*Csak 2 kerék meghajtású személygépkocsikra vonatkozik ajánlatunk.
**Bizonyos típusoknál korlátozottan elérhető szolgáltatás!

Válaszd a biztonságot, a szakértelmet, a megfelelő műszereket és körülményeket!

 Így biztos lehetsz abban, hogy mindig öröm és büszkeség tölt el, ha a megvásárolt autódba ülsz. És mindehhez még van egy kedvenc szervized is, a biztos pont, ha az autóddal esetleg bajba kerülnél!

Légy előrelátó és ne a vásárlás után akard tudni, milyen állapotban van az autó amit megvettél.

Az állapotvizsgálat elvégzésével a Hétvezér Autószerviz Kft nem vállal semmilyen felelősséget a megvásárolandó autóért, annak látható és rejtett hibáiért minden esetben az eladó felel!

Átvizsgálási csomagok

Válassz átvizsgálási csomagjainkból, hogy megtudd mennyire megbízható az autód.

Online időpont foglalás

Szerviz időpont előjegyzésünket rugalmasan igényeidhez igazítjuk, legyen az tervezett karbantartás, vagy nem várt javítás.