fbpx

olajcsere debrecen

Használj motor beltértisztító adalékot az olajcsere alkalmával

A jobb oldali képen  látható annak a motornak a belseje, amibe olajcsere alkalmával rendszeresen beltértisztító adalékot öntöttek. A motorban üzemeltetés során olaj koksz lerakódás keletkezik, melynek eltávolításában segít az adalék.

Az adalékot a régi olajhoz öntjük és a motort így járatjuk 20 percig. Ez idő alatt az adalék feloldja a lerakódásokat, melyeket a fáradt olajjal leengedünk a motorból. Egy igazán jó minőségű beltértisztító adalék használatával az olajcsere költsége mindössze 5.500 Forinttal kerül többe. Ez egy évre vetítve kb. napi 15 Forintot jelent a motor élettartamának meghosszabbításához.

adalék nélkül:

rendszeres adalékkal:

A legtöbb autóban, évente érdemes a motorolajat – a megtett kilométerek számától függetlenül – egyszer kicseréltetni. Az autóban lévő olaj akkor is öregszik, ha nem mégy annyi kilométert évente, mint amennyi az olajcseréhez meg van adva. Kivételt képeznek azok az autók, amelyeknél a motor igénybevételének megfelelően a számítógép figyeli – és a műszerfalon megjelenő figyelmeztetéssel jelzi – az aktuális csere idejét.

Ezeknél az autóknál már nem elegendő csak az olajat leengedni és az olajszűrőt kicserélni. Autószerelő kollégánknak az olajcsere alakalmával vissza kell állítani a szerviz kijelző rendszer érzékelőjét. Így tudja a rendszer számolni és jelezni, hogy mikor esedékes a következő olajcsere. Sok esetben ez diagnosztikai műszerrel elvégezhető el (műszeres szervizkijelző visszaállítás).

Az olajcsere alkalmával kiváló minőségű, autógyártók által jóváhagyott motorolaj kerül autódba. Így elkerülheted az olcsó, kommersz olajok által okozott gyors motorkopásokat, koksz lerakódásokat.

Az olajcsere fontos eleme még a minőségi olajszűrő! Fontos, hogy minden körülmény között tökéletes szűrést biztosítson.

A megfelelő olajszintet a motorban az olajnívó pálcán ellenőrizheted le (modernebb autók, már a műszerfalon is kiírják). A nívó pálca maximum és minimum jelölése között kell lenni az olajszintnek. Ha alacsonyabb az olajszint, emelkedőn, vagy lejtőn nem ér bele az olajba az olajszivattyú, így olaj – kenés – nélkül működik az autó motorja, ami komoly károsodáshoz vezet. Amennyiben túl magas az olajszint ez a szimeringeket károsíthatja.

Fáradj be a Hétvezér Autószervizbe – Debrecen Hétvezér utca 7 szám alá – és díjmentesen ellenőrizzük, amennyiben szükséges, beállítjuk az olajszintet.

Foglalj időpontot olajcserére

Előjegyzés alkalmával kérheted egyéb szűrők cseréjét, vagy más egyéb javítás elvégzését is. Ezt kérjük jelezd időpontkéréskor felénk!

Átvizsgálási csomagok

Válassz átvizsgálási csomagjainkból, hogy megtudd mennyire megbízható az autód.

Online időpont foglalás

Szerviz időpont előjegyzésünket rugalmasan igényeidhez igazítjuk, legyen az tervezett karbantartás, vagy nem várt javítás.