Olajcsere Debrecen 2018-02-24T20:43:46+00:00

Tégedet is érdekel, mennyibe kerül egy olajcsere az autódba?

Ne pazarold idődet árajánlatkéréssel, ezért létrehoztuk kedvező áru olajcsere csomagjainkat.

Naponta rengeteg kérdést kapunk az olajcsere árakkal kapcsolatban.

Azt tapasztaltuk árajánlat készítéskor, hogy a középkategóriás autók között nincsenek óriási különbségek az olajcsere árak között. Az olajcsere csomagok tartalmazzák a munkadíjat, az olajat, az olajszűrőt a lenti feltételek szerint. Nem tartalmazzák viszont a motorvédő lemez leszerelését, amennyiben az gátolná az olajcsere elvégzését.

A legtöbb autóban, évente érdemes a motorolajat – a megtett kilométerek számától függetlenül – egyszer kicseréltetni. Az autóban lévő olaj akkor is öregszik, ha nem mégy annyi kilométert évente, mint amennyi az olajcseréhez meg van adva. Kivételt képeznek azok az autók, amelyeknél a motor igénybevételének megfelelően a számítógép figyeli – és a műszerfalon megjelenő figyelmeztetéssel jelzi – az aktuális csere idejét.

Ezeknél az autóknál már nem elegendő csak az olajat leengedni és az olajszűrőt kicserélni. Autószerelő kollégánknak az olajcsere alakalmával vissza kell állítani a szerviz kijelző rendszer érzékelőjét. Így tudja a rendszer számolni és jelezni, hogy mikor esedékes a következő olajcsere. Ez sok esetben diagnosztikai műszer nélkül is elvégezhető mely művelet ára benne van az olajcsere csomagban. (Műszeres szervizkijelző visszaállítás, a csomagokon felül, külön fizetendő.)

A megfelelő olajszintet a motorban az olajnívó pálcán ellenőrizheted le (modernebb autók, már a műszerfalon is kiírják). A nívó pálca maximum és minimum jelölése között kell lenni az olajszintnek. Ha alacsonyabb az olajszint, emelkedőn, vagy lejtőn nem ér bele az olajba az olajszivattyú, így olaj – kenés – nélkül működik az autó motorja, ami komoly károsodáshoz vezet. Amennyiben túl magas az olajszint ez a szimeringeket károsíthatja.

Fáradj be autószervizünkbe – Debrecen Hétvezér utca 7 szám alá – és díjmentesen ellenőrizzük, amennyiben szükséges, beállítjuk az olajszintet. Olajcsere esetén Debrecenben kedvező olajcsere csomagokkal állunk rendelkezésedre.

Szervizünkben elsősorban ENEOS japán motorolajat használunk, mely több autógyáraknak világviszonylatban is az egyik legfontosabb gyári olajbeszállítója. Az ENEOS a járműgyártókkal szoros együttműködésben fejleszti legújabb technológiákat ötvöző termékeit. A Forma 1-ben, a Super GT szériában, a Dakar rallykon és a MOTO GP-ben az ENEOS motorolajok mindenütt helyt álltak.

Használj motor beltértisztító adalékot az olajcsere alkalmával

A jobb oldali képen  látható annak a motornak a belseje, amibe olajcsere alkalmával rendszeresen beltértisztító adalékot öntöttek. A motorban üzemeltetés során olaj koksz lerakódás keletkezik, melynek eltávolításában segít az adalék.

Az adalékot a régi olajhoz öntjük és a motort így járatjuk 20 percig. Ez idő alatt az adalék feloldja a lerakódásokat, melyeket a fáradt olajjal leengedünk a motorból. Egy igazán jó minőségű beltértisztító adalék használatával az olajcsere költsége mindössze 3900 Forinttal kerül többe. Ez egy évre vetítve kb. napi 10 Forintot jelent a motor élettartamának meghosszabbításához.

motor beltértisztító adalék

Olajcsere csomag 10W-40 -es ENEOS motorolajjal 16.999 Ft *

Tartalmazza:

  • Az olajcseréhez szükséges mennyiségű 10W-40 olajat, max. 4,5 literig – kiváló minőségű, autógyártók által jóváhagyott motorolaj kerül autódba. Így elkerülheted az olcsó, kommersz olajok által okozott gyors motorkopásokat, koksz lerakódásokat.

  • 1 db minőségi olaj szűrőt, max. 3000 Ft értékben. Csak olyan szűrőket használunk, amiről tudjuk, hogy minden körülmény között kiválóan eleget tud tenni a legfontosabbnak, – a tökéletes szűrésnek.

  • Az olaj és szűrőcsere munkadíját (az esetleges motorvédő lemez le-felszerelését nem tartalmazza)

eneos-10w40Az ENEOS Premium 10W-40 rész-szintetikus motorolaj mely alkalmazható minden benzines, LPG és dízel motorok katalizátorral illetve turbóval vagy anélkül szerelt változataikhoz. Olaj típus: Rész-szintetikus, Teljesítmény szint: API SL/CF, ACEA: A3/B3/B4; VW 500.00/505.00, MB 229.1; Porsche, BMW Special Oil

Idősebb, több mint 100.000 kilométert futott autókhoz ajánlott.

Olajcsere csomag 5W-40 -es ENEOS motorolajjal 20.999 Ft *

Tartalmazza:

  • Az olajcseréhez szükséges mennyiségű 5W-40 olajat, max. 4,5 literig – kiváló minőségű, autógyártók által jóváhagyott motorolaj kerül autódba. Így elkerülheted az olcsó, kommersz olajok által okozott gyors motorkopásokat, koksz lerakódásokat.

  • 1 db minőségi olaj szűrőt, max. 3000 Ft értékben. Csak olyan szűrőket használunk, amiről tudjuk, hogy minden körülmény között kiválóan eleget tud tenni a legfontosabbnak, – a tökéletes szűrésnek.

  • Az olaj és szűrőcsere munkadíját (az esetleges motorvédő lemez le-felszerelését nem tartalmazza)

eneos-5w40Az ENEOS Premium Hyper 5W-40 teljesen szintetikus motorolaj benzines, LPG és dízel motorok katalizátorral, illetve turbóval, vagy anélkül szerelt változataihoz. Megfelel a modern direkt befecskendezős dízel motorokhoz akár Common Rail, vagy PD TDI befecskendező rendszerrel vannak ellátva. Részecskeszűrővel ellátott motorokba is alkalmazható. Olaj típus: Teljesen szintetikus, Teljesítmény szint: API: SM/CF, ACEA: A3/B4(04),C3 VW 500.00/502.00/505.00/505.01, MB: 229.1/229.3/229.31, BMW LL-01/LL-04

Olajcsere csomag 5W-30 -as ENEOS motorolajjal 21.999 Ft *

Tartalmazza:

  • Az olajcseréhez szükséges mennyiségű 5W-30 olajat, max. 4,5 literig – kiváló minőségű, autógyártók által jóváhagyott motorolaj kerül autódba. Így elkerülheted az olcsó, kommersz olajok által okozott gyors motorkopásokat, koksz lerakódásokat.

  • 1 db minőségi olaj szűrőt, max. 3000 Ft értékben. Csak olyan szűrőket használunk, amiről tudjuk, hogy minden körülmény között kiválóan eleget tud tenni a legfontosabbnak, – a tökéletes szűrésnek.

  • Az olaj és szűrőcsere munkadíját (az esetleges motorvédő lemez le-felszerelését nem tartalmazza)

eneos-5w30

Az ENEOS Premium Hyper 5W-30 egy ultra modern teljesen szintetikus, üzemanyag takarékos motorolaj modern benzines LPG és dízel motorok katalizátorral illetve turbóval vagy anélkül szerelt változataihoz. Használata garantálja a gyors, stabil olajfilm kialakulását már alacsony hőmérsékleten is, ezáltal minimalizálva a motorkopást. Megfelel a modern direkt befecskendezős dízel motorokhoz akár Common Rail, vagy PD TDI befecskendező rendszerrel vannak ellátva. Részecskeszűrővel ellátott motorokba is alkalmazható. Olaj típus: Teljesen szintetikus, Teljesítmény szint: API SN/SM/CF |CEA C3 (10) A3/B3/B4 (08) | VW 505 00/505 01/502 00 | Mercedes Benz MB 229.51 & 229.31 | BMW LongLife 04 |GM Dexos 2

Foglalj időpontot ajánlatainkra

Telefonon: +3652-555-455
Mobil: +3620-340-4475

Használd az Online Szervizidőpont Egyeztetésünket

Előjegyzés alkalmával kérheted egyéb szűrők cseréjét, vagy más egyéb javítás elvégzését is. Ezt kérjük jelezd időpontkéréskor felénk!

Egy szakszerű éves karbantartás elvégzéséhez természetesen nem elegendő csak a motorolajat lecseréltetni autódban. Szükséges még a levegőszűrő, utastérszűrő és más, gyár által előírt munkák elvégzése is, hogy mindig kiszámíthatóan működjön autód. Ezekre a munkákra autó típusonként és az aktuális szervizintervallum alapján adunk árakat.

*Az ár visszavonásig, max. 4,5 liter motorba öntött olaj mennyiségig és max. 3000 Ft -os olajszűrő árig érvényes. A változtatás jogát fenntartjuk. Amennyiben a fentiektől eltérő specifikációjú olaj jár az autódba, egyedi ajánlatot adunk szervizünkben. Fenntartjuk a változtatás jogát. Az olajcserékhez Eneos, Texaco, Valvoline motorolajakat is használhatunk.