fbpx

futómű gyors szerviz

 • futómű gyors szerviz
 • lengéscsillapító csere
 • futómű javítás
 • futómű mérés
 • futómű beállítás

Időpont foglalás:

futómű javítás debrecen

A Te autód gumija is nyikorog, csikorog kanyarodáskor és kényelmetlenül kell tartanod a kormányt, hogy egyenesen haladjon?

Egy futómű beállítás nem csak a gumicsere alkalmakat ritkítja meg.

A futóműalkatrészek állapotát is óvja a rendszeres felülvizsgálat. Debrecenben és környékén az utak minősége miatt, az autók futóművei rendszeresen elállítódnak. 5-10.000 km-ként érdemes lenne futómű ellenőrzésre és futómű beállításra elhoznod autódat a Hétvezér Autószervizbe.

A futómű műszeres mérésekor sok esetben találkozunk olyan autókkal melyek futóműve nem megfelelő annak ellenére, hogy a tulajdonosa semmit nem vett észre autóján.

A futómű műszeres mérésekor megtudhatod, hogy az autód futómű értékei megegyeznek-e a gyárilag megadott értékekkel. Amennyiben nincs szükség futómű beállításra, csak az ellenőrzés és a műszeres bemérés díját kell fizetned.

Futómű beállítás szervizének kiválasztásakor célszerű figyelembe venni azt is, hogy milyen műszerekkel végzik a beállítást?  Nálunk modern, pontosan kalibrált műszereket használunk, amelyek garantálják a minőséget.

Rendelkezésünkre állnak a szükséges eszközök, hogy gondoskodjunk az állítások hosszú távú stabilitásáról.

Azonban fontos megjegyezni, hogy még a legprofibb beállítás sem garantálja, hogy az autód nem fog félre húzni a futómű beállítása után! Ennek rengeteg oka lehet.

Például nem elég feszesek a futómű szilentek, és menetközben az elmozdult futómű, már nem tudja a beállított értéket. Ide sorolhatjuk még a kerekek centrirozottságát, és a gumiabroncsok állapotait, melyet szükség esetén szintén modern gumis gépekkel tudunk ellenőrizni.

A futómű beállítás lényege, hogy a gyártó által megadott értékeket pontosan beállítsuk – amennyiben lehetséges – egy kalibrált és megbízható futómű állító műszerrel. Telefonon tájékoztatunk, ha valamely típus állítását esetleg nem tudjuk elvégezni.

Van néhány márka – pl. a Mercedes – ahol gyári előírás egy speciális, lengőkar dőlésszögmérő, mely nélkül nem pontos az elvégzett munka. A legtöbb szerviz nem rendelkezik vele, mégis elvállalják a futómű állítását. Érdemes rákérdezned, hogyan fogják megoldani. Ezt a gyártmányt jelenleg – a leírt okok miatt-, nem vállaljuk.

A 3D futómű mérés az egyik legfejlettebb technológia a világon, amelyet mi is alkalmazunk a Hétvezér Autószervizben Debrecenben. Ha eljössz hozzánk, profitálhatsz ebből a fejlett technológiából, amely lehetővé teszi a pontos futómű beállítást autódon. Amennyiben futómű javításra lenne szükség és tudjuk vállalni a típust, ajánlatot készítünk a várható költségekről.

Időpont foglalás:

gyik

Gyakran Ismételt Kérdések

Hogyan ismerheted fel, ha autódon szükséges a futómű beállítás?

Amikor rövid időre lazán fogod a kormányt a gépkocsi vízszintes úton jobbra vagy balra húz, illetve a kormány középállásban valamelyik irányba elfordul, akkor mindenképp szükséges a futómű beállítása. Figyeld meg a gumik állapotát és ha azt észleled, hogy a külső és belső része nem egyformán kopott érdemes eljönnöd egy 3D futómű mérésre, ahol pár perc alatt – a jelenleg ismert legmodernebb technológiával – végezzük el autódon a futómű mérést.

Mikor érdemes ellenőriztetni a futómű beállítását?
 • javították a felfüggesztést, vagy a futómű alkatrészeit
 • azt veszed észre, hogy a gumiabroncsok rendellenesen vagy egyenetlenül kopnak
 • kormányzással kapcsolatos problémákat tapasztalsz
 • az autó valamelyik irányba félre húz
 • a kormánykerék nem tér vissza könnyedén középállásba kanyarodás után
 • a kerékkel útpadkát, vagy kátyút fogtál
 • új gumiabroncsokat vásároltál, és szeretnéd, hogy azok a lehető leghosszabb ideig tartsanak

Javasoljuk évente egyszer, vagy a használattól függően 10.000 kilométerenként a futómű beállítását, illetve a futómű alsó átvizsgálását!

Milyen esetben nem végezhető el a futómű beállítása?

A futómű beállítást csak olyan futóműnél lehetséges elvégezni, amelyben nincsenek kopott alkatrészek. A futómű beállítása előtt egy gyors futómű vizsgálatot végzünk el autódon. Amennyiben esetlegesen javításra szorulna a futómű, – vagy nem lazulnának az állító csavarok, (tehát nem beállítható) – csak az átvizsgálásért kell 4000 Forintot fizetned. Az esetleges hibák kijavítására áttekinthető ajánlatot adunk, mely elvégzésére legtöbb esetben egy másik időpontot egyeztetünk.

 

Átvizsgálási csomagok

Válassz átvizsgálási csomagjainkból, hogy megtudd mennyire megbízható az autód.

Online időpont foglalás

Szerviz időpont előjegyzésünket rugalmasan igényeidhez igazítjuk, legyen az tervezett karbantartás, vagy nem várt javítás.