fbpx

autóklíma fertőtlenités

Kik a potyautasaid a kocsidban?

Rosszindulatúak, tégy ellenük!

A klímaberendezéseden keresztül baktériumok, vírusok, gombák, kerülnek autód utasterébe, melyek nagyon komoly légúti betegségeket okozhatnak.

Főleg a gyereket, idősek, allergiások vagy a gyengébb immunrendszerűek érintettek.

Tapasztaltad már a következőket?

  • köhögést
  • fejfájást
  • könnyezést
  • tüsszentést
  • fáradékonyságot
  • kellemetlen szagot az autóban
  • allergiás tüneteket
  • arcüreg – gyulladást?

Amennyiben igen, nagy a valószínűsége, hogy a Te légkondid is fertőző a kocsidban!

Fertőtleníttesd klímádat és teremts egészséges környezetet autódban klímafertőtlenítési szolgáltatásunkkal!

Ne hagyd magad átverni!

Mire figyelj oda az autóklíma fertőtlenítő szer kiválasztásánál, hogy a pénzedért valóban biztonságot kaphass?
Érdemes meggyőződnöd róla, hogy a klímafertőtlenítő szer szakhatósági bevizsgálással rendelkezik-e. Autó klíma szervizünkben a legmodernebb ultrahangos, bevizsgált autóklíma fertőtlenítő szert használjuk, mely vegyi anyagok hatósági engedéllyel rendelkeznek.

Az ultrahangos autóklíma fertőtlenítés során a készülék 5 mikronra porlasztja a hatóanyagot és juttatja be a hőcserélőhöz, valamint az autó belső kárpitjában lerakódott baktériumokat is elpusztítja.

Fontos!

Autóklíma fertőtlenítésnél a pollenszűrőt minden esetben cserélni szükséges, egyébként a fertőtlenítés nem hatásos!
A pollenszűrő az egyik olyan hely, ahol a mikroorganizmusok szívesen megtelepednek. A pollenszűrő koszt, port, pollent szűr ki a levegőből, megakadályozva ezáltal, hogy azok az utastérbe kerüljenek. Az utastér szűrőt ezért évente, illetve 10.000 km-ként cserélni javasolt.

A Te tüdőd is megérdemel egy légszűrőt…

Furcsa az autó tulajdonosok viselkedése. Egy pollenszűrő cseréje általában szűrővel együtt kb. 3-6.000 Forintba kerül. Sokszor tapasztaljuk, hogy az esedékes szervizkor az olajcserét és a levegőszűrő cserét elvégeztetik, de a pollenszűrőt nem akarjak cseréltetni. Indok: „Nem régen volt cserélve még nem sok kilométer van benne.”

A pollenszűrő cseréje nem kilométerfüggő és igazából nem is időszakhoz köthető. Ezen a levegő az autó álló helyzetében is átáramlik. Képzelj el egy papír zsebkendőt az orrod elé téve egy poros úton. Elég hamar érdekes látványban lesz részed.

Neked ugye legalább olyan fontos a saját és családod egészsége, mint az autó motorjának állapota?

Miért okoz ilyen bajt az autóklíma?

Az autó klímát rendszeresen tisztítani és fertőtleníteni kell. Az autó klíma elpárologtató részében gomba spórák szaporodnak el. A meleg, nedves klíma optimális körülményeket teremt az ilyen apró élőlények elszaporodásához. Onnan lehet észrevenni, hogy probléma van az autóklímával, hogy az autóban záptojásszerű szag telepszik meg.

A beáramló levegő a betegséget okozó anyagokat leválasztja az autóklíma berendezésről és az utastérbe juttatja. Ezen részecskék belégzése bizonyíthatóan egészségkárosító hatással bírnak.

Nyálkahártya irritáció, fáradékonyság, fejfájás, hörghurutot, allergiát, vagy más légúti betegségeket is előidézhetnek.

Lehet, hogy évek múlva fog kiderülni, hogy a légúti betegség visszavezethető a klíma szerviz elmaradása miatt, az autóklímában keletkezett gomba spórák megjelenésére és elszaporodására.

Tavasszal javasolt egy autószerelő szerviz általi autóklíma átvizsgálás. Ha az autóklíma sokat van használva, érdemes egy őszi autó klíma fertőtlenítés beiktatása is. Egy ilyen klíma tisztítás általában 30-40 percet vesz igénybe.

autóklíma fertőtlenités 11900 Forint

Tartalmazza a klímafertőtlenítő szert és a klímafertőtlenítés árát. A pollenszűrő ára, ki/beszerelése külön fizetendő.
(Ez olcsóbb, mint a gyógyszerek, amiket a fertőző légkondi miatt a családodnak felír a doki. Nem is beszélve a betegség miatti kellemetlen érzésről.)

Átvizsgálási csomagok

Válassz átvizsgálási csomagjainkból, hogy megtudd mennyire megbízható az autód.

Online időpont foglalás

Szerviz időpont előjegyzésünket rugalmasan igényeidhez igazítjuk, legyen az tervezett karbantartás, vagy nem várt javítás.